Bajadera me vishnje

Përbërësit:

100gr çokollatë, 500gr petit beuro me kakao, 250gr gjalpë, 3dcl qumësht, 100gr lajthia të bluara, 300gr sheqer pluhur, 500gr vishnje pa bërthama, 2 pluhur për krem pana.

Përgatitja:

Keksat e bluar derdhen në qumësht dhe përzihen mirë, gjalpi bashkohet me sheqer pluhur dhe tundet me mikser. Në një enë bashkohen keksi i ngopur me qumësht dhe gjalpi i tundur, shtohen lajthitë dhe të gjitha përzihen mirë.

Masa e përgatitur ndahet në dy pjesë, në njërën pjesë shtohet çokollata e shkrirë, ndërsa në tjetrën vishnjat e kulluara. Fundi i tavës shtrohet me letër për pjekje, së pari derdhet kremi nga çokollata dhe rrafshohet pastaj shtrihet kremi me vishnje dhe gjithashtu rrafshohet.

Kremi para përgatitet sipas udhëzimeve në qeskë dhe me të lyhet ëmbëlsira, ëmbëlsira e gatshme lihet në frigorifer të shtrëngohet, pastaj me ndihmë të letrës për pjekje hiqet nga tava dhe e prejmë në copa. Ju bëfshin mirë!