Bima që e quajnë dhuratë nga Zoti, shëron shumë sëmundje

Bima tëmbëlgjaku ka shumë emra, njihet edhe me emrat si rrënja e syve ose rrënja e artë.  Të gjitha këto na flasin se kjo bimë është e vlerësuar dhe e respektuar. Kjo bimë rritet nëpër hapësira të ndryshme, madje mund ta gjeni edhe gjatë stinës së dimrit, e nga rrënja e tyre, gjethet, kur të shtrydhen, del një lëng i portokalltë.

Fuqia e saj ndodhet tek vetitë shëruese të kësaj bime, pasi ajo mundet të krijojë qeliza të kuqe të gjakut, të pastrojë mëlçinë dhe fshikëzën, është e shëndetshme për hemorroidet, e nëse ju ushtojnë veshët e nuk e dini shkakun, atëherë kjo bimë është e duhura për juve. Kjo bimë heq edhe lythat dhe parandalon rritjen e tepërt të qimeve në duar, këmbë dhe fytyrë te femrat.

Nëse vuani nga cistet në vezore dhe mioma në mitër, kjo bimë ndikon pozitivisht aty. Për përdorim përdoret krejt bima, e freskët apo e thatë. Mund të përdoret edhe për aplikim nga jashtë apo edhe përdorim të brendshëm, varësisht se cilën sëmundje dëshironi të shëroni.

Një lugë me bimë të thatë e derdhni në 1/4 e litrës ujë të vluar dhe e lini të pushojë për 15 minuta, procedoni dhe e pini me gllënjka të lehta. Çaji mund të përdoret edhe për jashtë trupit, te ndryshimet në lëkurë. Varësisht nga sëmundja, çajin ta pini më së gjati 14 ditë nga 1-2 gota në ditë.