Futeni gishtin 30 sekonda në ujë të ftohtë dhe zbuloni a jeni të shëndetshëm

Një test i thjeshtë në kushte shtëpie mund t’ju ndihmojë të kuptoni nëse keni probleme shëndetësore apo jo. E gjitha çfarë ju duhet për ta bërë këtë test të thjeshtë është një enë dhe ujë të ftohtë.

Ajo që duhet të bëni është t’i fusni duart në një enë me ujë shumë të ftohtë për 30 sekonda. Pasi të bëhet koha, do të kuptoni nëse jeni të shëndetshëm apo keni probleme me sistemin kardiovaskular.

Qitni në një gotë ujë shumë të ftohtë dhe në të për 30 sekonda zhytni majat e gishtave. Pas 30 sekondave do të keni shenjën e qartë a jeni të shëndetshëm apo keni problem shëndetësor.

Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni problem me qarkullimin e gjakut. Ndryshimi i konsiderueshëm i temperaturës (apo stresi) mund të shkaktojë ngërçe të enëve të gjakut, të cilat dërgojnë gjak deri te gishtat, hunda apo veshët.

Si rezultati kësaj, këto pjesë të trupit nuk furnizohen mjaftueshëm me gjak dhe mund të mpihen. Probleme me qarkullimin e gjakut mund të shkaktojë koagulimi i gjakut, i cili mund të jetë shumë i rrezikshëm, sepse, nëse zbërthehet, mund të arrijë deri te zemra apo mushkëritë dhe shkaktojë potencialisht vdekje, obezitet apo diabet.

Gjithsesi, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj edhe pas këtij testi në kushte shtëpie, për të parë nëse me të vërtetë keni problem shëndetësor. Ky është thjeshtë një truk popullor, i njohur në botë për të nxjerrë një diagnozë potenciale të shëndetit. Tani shpërndajeni me të tjerët që ta provojnë edhe ata këtë test.