Këto shenja tregojnë se trupi ka nevojë urgjente për vitaminë A

Të gjitha vitaminat janë thelbësore që trupi të kryejë një sasi të jashtëzakonshme të funksioneve të përditshme. Pas një shikimi të mirë, një sistemi efektiv riprodhues dhe një lëkure të shëndetshme qëndron vitamina A.

Ne ju sjellim shenjta që tregojnë se keni mungesë të vitaminës A.

Lëkurë e thatë: Vitamina A është një nga elementët kryesorë që trupi ka nevojë për të riparuar indet e lëkurës dhe, nga ana tjetër, ta mbajë të hidratuar.

Verbim nate

Në ambiente të ndezura me shkëlqim, mprehtësia që duhet të ketë sistemi i syve është dobësuar dhe bëhet e pamundur të përpunohen imazhe të errëta.

Akne

Problemet me shtatzëninë

Nëse keni probleme të konceptoni, mungesa e vitaminës A mund të jetë shkaku. Sistemet riprodhuese të burrave dhe grave funksionojnë më mirë nëse konsumohet vitamina A. Ngrënia e ushqimeve të pasura me vitaminë A mund të nxisë pjellorinë. Përveç kësaj, gratë shtatzëna duhet ta përfshijnë atë në dietat e tyre, pasi humbja e shtatzënisë ka qenë e lidhur me një mungesë të vitaminës A.

Shërim i dobët i plagëve

Trupi ka tendencë të shërojë plagët brenda një kohe të shkurtër falë prodhimit të kolagjenit. Kjo proteinë gjendet në organizmat e shëndetshëm dhe falë saj, lëkura dhe gjaku mund të mbesin të shëndetshme. Vitamina A ndihmon në prodhimin e saj.

Rritje e ngadaltë: Kjo është një nga shenjat të cilave duhet t’i kushtojmë më shumë vëmendje, veçanërisht në foshnje dhe fëmijë. Është e rëndësishme të konsumoni vitaminën A nga muaji i tretë i shtatzënisë. Është përgjegjës për zhvillimin e shikimit dhe sistemit imunitar të fëmijës, si dhe rritjen e trupit të fëmijës dhe ndryshimet fizike të nënës.

Sy të thatë

Një nga shenjat më të rëndësishme të kësaj mangësie është pamundësia për të prodhuar lot. Nëse ky siklet vazhdon, mund të çojë në dobësimin e plotë të kornesë dhe humbjen e shikimit.