Mos pini kurrë duhan në të ftohtë, ja çfarë ndodh me trupin tuaj

Të gjithë e dinë se sa është e dëmshme pirja e duhanit për shëndetin, por të pihet në të ftohtë, ajo mund të ketë pasoja katastrofike.

Kjo pasi që i ftohti shton dëmin e cigars, shumë njerëz janë ankuar se në këto ditë të ftohta nuk po mund të pinë cigare, dhe këtë e kanë thënë edhe ata prej duhanpirësve më të rëndë. Kjo ka quar në pyetjen pse duhani në motë të ftohtë mund të ketë pasoja shumë më të rënda sesa në gjendjen e zakonshme.

Sipas njohësve të çështjes kjo është arsyeja pse ndodh një gjë e tillë.

Temperatura normale e lëkurës është 35 gradë celsius. Konsumimi i duhanit në një hapësirë ku është ftohtë ndikon tek enët e gjakut dhe kjo bënë që temperatura e trupit të ulet në 27 nëse qëndroni shumë. Mirëpo një gjë e tillë është e mundur nëse qëndroni jashtë për një kohë të gjatë duke pirë cigare.

Sasi të mëdha të gjakut, mbi 1 litër e mbajnë trupin tonë. Ngushtimi i enëve të gjakut të shkaktuara nga tymi i duhanit , bën që gjaku të ridrejtohet automatikisht në zemër dhe të rris presionin e gjakut.