Sa kg mund t’i humbni nëse rrini 6 orë pa ngrënë e pa pirë

Ngrënia e vaktit të fundit të ditës në orën 14:00 mund të tingëllojë si e vështirë, por mund t’iu ndihmojë të humbni peshë.

Shkencëtarët gjetën se agjërimi për gjashtë orë duke filluar nga ora 8 mund të ndërprejë oreksin dhe nivelet më të ulëta të hormoneve të urisë.

Dietat e agjërimit më parë është thënë të ketë ndihmuar njerëzit të humbin peshë, duke ndihmuar ata djegin më shumë kalori.

Megjithatë, studimi sugjeron se kufizimi i kohës së ushqimit ndihmon njerëzit që thjesht të hanë më pak dhe kjo mund të jetë për shkak të ngrënies në përputhje me orën natyrale të trupit.

Hulumtuesit zbuluan se agjërimi gjashtë orësh përmirësonte aftësinë për të shtuar energjinë më shpejt.

Gjithashtu u rrit djegia e yndyrave, studiuesit e udhëhequr nga Dr Courtney Peterson raportuan në revistën ‘Obesity’.