Bëjeni këtë dhe largoni përgjithmonë insektet nga dhoma

Insektet janë mjaft të zgjuara për t’u fshehur në të çara dhe për të qëndruar larg dritës, që do të thotë se ato janë një dëm që ju nuk duhet ta nënvlerësoni.

Fatmirësisht, ne mund të jemi edhe më të zgjuar. Natyra dhe shkenca na japin shumë mënyra për të kontrolluar dhe për të hequr qafe insektet e krevatit nga shtëpitë tona. Ju vetëm duhet të dini se çfarë të bëni.

Ne duam të gjejmë mënyra të thjeshta për të qenë të sigurt dhe të shëndetshëm, veçanërisht nëse kjo do të thotë të kujdesesh për parazitet gjakthithës.

Përdorni avullin

Sipas Departamentit të Entomologjisë së Virxhinias, lëshimi i avullit rreth shtëpisë mund të ndihmojë për kujdesin ndaj insekteve të shtëpisë. Avulli ndihmon për t’i nxjerrë ato nga hapësirat e fshehura. Në temperatura të larta, avulli mund të jetë edhe vdekjeprurës për ta.

Zhdukni insektet me një tharëse flokësh

Siç u përmend, nxehtësia mund të ndihmojë për të vrarë insektet e krevatit. Nëse avulli nuk ju pëlqen, gjeni vezët dhe vendosni tharësen tuaj të flokëve. Insektet e krevatit nuk i lëvizin vezët e tyre rreth, kështu që kjo është një mënyrë për t’i larguar ato duke mos ndikuar në alergjitë e njerëzve siç mund të ndodhë me trajtimet e tjera.

Aplikoni izolimin e dyfishtë

Gjeni linjen e udhëtimit të insekteve të krevatit dhe aplikoni izolimin e dyfishtë me ngjitës. Insektet do të ngecin tek ngjitësi. Përfundimisht, pa gjak për të pirë, ata do të vdesin ose ju thjesht mund t’i shkatërroni ato. Sigurohuni që ta zëvendësoni shiritin rregullisht.

Lani rrobat tuaja në nxehtësi të lartë

Edhe nëse rrobat tuaja janë krejt të reja nga dyqani, sigurohuni që t’i lani dhe t’i thani ato në nxehtësi të lartë sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo mund të ndihmojë në vrasjen e insekteve të shtratit që fshihen në rrobat tuaja. Mundohuni ta bëni këtë rregullisht me të gjitha rrobat tuaja.

Shpërndani pak xhel silik

A i njihni ato pakot me xhel silik që vijnë me këpucë të reja, rrobat dhe madje disa artikuj ushqimorë? Ruajini ato dhe ju mund t’i përdorni ato si një zhdukës për insektet e krevatit. Sipas hulumtimit, xheli mund të ndihmojë për të absorbuar lipidet nga kutikulat e insektit të krevatit, gjë që bën që ato të dehidratohen dhe të thahen.

Mbani rrobat tuaja në qese plastike

Nëse normalisht përdorni një lavanderi për të pastruar rrobat tuaja, sigurohuni që të përdorni një qese të mbyllur plastike për t’i lëvizur ato. Përveç kësaj, mbajtja e rrobave tuaja në çanta plastike ndërsa i mbani në shtëpi mund të ndihmojë për të parandaluar që insektet e krevatit të hynë në to.

Bëni një kurth duke përdorur akullin e thatë

Sipas studiuesve nga Universiteti Rutgers, akulli i thatë mund të vrasë insektet e shtratit duke lëshuar dioksidin e karbonit, i cili tërheq insektet. Ju mund të bëni një kurth duke mbushur një enë të izoluar me akull të thatë dhe duke e rrethuar bazën me pudër, i cili ndihmon t’i mbërtheni brenda.

Bëni një spraj uthulle në shtëpi

Uthulla përmban një acid acetik që lëndon sistemin nervor të insekteve, kështu që ju mund ta përdorni atë për të bërë një llak për të vrarë insektet e krevatit. Mbushni një shishe të zbrazët me uthull të bardhë dhe shpërndajeni direkt mbi ta. Përveç kësaj, shpërndajeni uthullën në zonat ku ato mund të hyjnë lehtësisht në shtëpinë tuaj.

Përzini piper speci të kuq, rigon dhe xhenxhefil

Një tjetër sprucues që mund të bëni është të përfshin sende të ndryshme që mund të keni në raftin tuaj të erëzave. Përzieni piper, oregano (rigon) dhe xhenxhefil me ujë, vendosini në një shishe dhe targetoni zonat e prekura. Aroma e fortë e Oregano-s, e kombinuar me djegësin e piperit dhe xhenxhefil, do të shmangë insektet e krevatit.

Përdorni vajra esenciale për të bërë një insekticid

Këto produkte natyrale përmbajnë vajra si geraniol, vaj rozmarinë, vajin e artë, vaj kanellë, vaj karamele, eugenol, vaj karafili dhe vaj limoni. Nëse dëshironi të bëni një spërkatës, përzieni vajin e livandos, vajin e piperit dhe ujin sëbashku në një shishe.

Përdorni stukim rreth shtëpisë tuaj

Meqë insektet e krevatit priren të infektojnë shtëpinë e një personi duke hyrë brenda nëpër çarjet rreth dritareve, dyerve dhe madje edhe mureve, duke zënë hyrjen e tyre të lirë në shtëpinë tuaj, mund t’i pengojë ata që të hyjnë. Gjeni hapje si kjo rreth shtëpisë tuaj, sidomos duke gjurmuar se ku përfundojnë insektet e krevatit.

Përdorni çaj arre të zezë Çaji i arrës së zezë mund të ndihmojë të kujdeseni për insektet me një komponent të quajtur juglone dhe as nuk keni nevojë ta pini! Ju do të duhet të merrni disa qese çaj të përdorura dhe t’i vendosni ato rreth shtëpisë tuaj ku ata mund të ndihmojnë të vrasin insektet dhe vezët e tyre.

Përndryshe, ju mund të mbushni një shishe sprucuese me çaj, ashtu siç u rekomandua me uthullën.