Kështu mund ta shpëtoni dikë nga infarkti nëse jeni vetëm në shtëpi

Nëse nuk e keni ditur, gjilpëra mund të shpëtojë jetën e një pacienti në rast se ka sulm në zemër. Kjo këshillë është dhënë nga një profesor kinez, i cili thotë se gjithmonë duhet të mbani një gjilpërë në shtëpinë tuaj.

Së pari duhet të qetësoheni dhe pastaj, pavarësisht se ku gjendet viktima, mos e lëvizni, pasi që nëse e lëvizni pacientin, kapilarët do shpërthejnë dhe do shkaktojë gjakderdhje në tru. Këto janë hapat që duhet t’i ndiqni për t’ia shpëtuar jetën dikujt me një gjilpërë nëse është duke përjetuar sulm në zemër. Mbajeni gjilpërën mbi zjarr për ta sterilizuar atë dhe pastaj përdoreni për t’i shpuar majat e 10 gishtërinjve të pacientit

Nuk duhet ndonjë akupunkturë e veçantë, thjesht shpimi duhet të bëhet pak milimetra nga thoi. Pas shpimit duhet të pritni derisa të del gjaku. Nëse nuk del gjak pasi që ta shponi gishtin, shtrëngojeni atë derisa të fillojë të rrjedhë gjaku. Kur të gjithë gishtërinjtë fillojnë të gjakosin, pritni pak minuta dhe do shihni se viktima do rikthehet në jetë. Nëse goja e viktimës është e shtrembëruar, bëju masazh veshëve të tij/saj derisa të bëhen të kuq.

Me gjilpërë shponi veshët në pjesën e butë derisa dy pika gjaku të dalin nga pjesa e butë e veshëve. Pas pak minutave, goja e tij/saj nuk do të jetë më e shtrembëruar. Pasi t’i kryeni këto hapa, pritni derisa viktima të kthehet në gjendje normale pa ndonjë simptomë të pazakontë dhe dërgojeni atë në spital. Kjo është metodë e mjekësisë tradicionale kineze dhe aplikimi praktik i saj është 100 për qind efektiv.