Kështu mund të shpëtoni, nëse hala e peshkut ju mbetet në fyt

Më kujtohet se gjatë fëmijërisë sime, nëna ime rrallë përgatiste peshq, sepse ajo gjithmonë kishte frikë se mund të kishim një aksident me ndonjë halë. Kur vendosi ta përgatiste sepse e dinte rëndësinë e të ngrënit të peshkut u kujdes maksimalisht që mos të kishte asnjë halë.

Është një frikë që të gjitha nënat kanë për shkak se ne kemi dëgjuar për dikë që ka pasur një problem me një halë peshku në fyt. Ne e dimë se kjo gjeneron shqetësim dhe ju e dini se është një moment shumë i pakëndshëm. Ne të gjithë duhet të jemi vigjilent, të gatshëm dhe të përgatitur për t’u përballur me një situatë të tillë në të cilën është e nevojshme të qëndrojmë të qetë dhe të veprojmë shpejt. Në mënyrë që të keni parasysh zgjidhjet e mundshme që mund t’ju ndihmojnë të dilni nga kjo situatë komplekse, mbani në mend këto këshilla të dobishme.

Kollitja: Kollitja është pjesë e një reagimi të natyrshëm për të na mbrojtur nga faktorët që irritojnë ose shqetësojnë fytin. Uji dhe kripa: Nëse është një halë e vogël, merrni një gotë, shtoni pak kripë dhe pije me gllënjka të mëdha. Uji do t’ju ndihmojë shumë.

Vaj ulliri: Butësia e vajit të ullirit mund të zvarriti halën e ngulitur të peshkut dhe ta lejojë atë të rrëshqasë poshtë fytit. Banane: Ky është një frut që të hyn shumë në punë pasi pesha e tij mund ta tërheqë halën nëse hani një copë të madhe bananeje dhe pini direkt ujë.

Bukë e lagur: Merrni një copë bukë të thekur, hidheni në qumësht, vaj ose ujë dhe gëlltitni. Shko tek doktori: Nëse pasi keni aplikuar këto dhe sërisht nuk iu është hequr hala shkoni te doktori.