Këto ushqime mos i futni kurrë në mikrovalë

Disa ushqime janë të rrezikshme të ngrohen në mikrovalë, andaj bëni mirë ta mësoni se cilat janë ato ushqime.

Patatja për shembull, nuk është mirë të futet në mikrovalë. Kjo pasi një baktere që quhet “botulism” mund të rritet dhe ta bëjë pataten helmuese.

Përveç patates, as mishi i pulës nuk bën të futet në mikrovalë, pasi mund t’i shkaktoni probleme procesit të tretjes.

Për të mësuar më shumë se cilat ushqime s’duhet t’i futni në mikrovalë, shikojeni videon më poshtë.