Kujdes, puçrrat në këto zona të trupit ju tregojnë nga qka vuani

Ndërkohë që aknet i dallojmë më shpesh në zonën e fytyrës. Shfaqja e tyre në zona të tjera të trupit nuk është një shenjë e mirë. Vendndodhja e tyre në pjesë të ndryshme të trupit tonë mund të tregojë gjendjen tonë shëndetësore dhe sëmundjen nga se vuajmë, të cilën do ishte mirë ta paraprinim.

Puçrrat në pjesën e poshtme të trupit mund të shfaqen si rezultat i ngjeshjes shumë fort të mbathjeve të vogla.

Ato në pjesën e poshtme të mjekrës dhe në qafë tregojnë shpërthimin e hormoneve që mund të vijë zakonisht dhe si rezultat i fazës së adoleshencës. Aknet në pjesën e shpatullave shkaktohen nga sistemi nervor dhe ai tretës.

Kur pimë shumë pije alkoolike mund të shohim shfaqjen e tyre në pjesën e gjoksit.

Ato që janë të dukshme në pjesën e bërrylit mund të jenë diçka serioze sepse mund të shkaktohen nga prodhimi i qelizave të vdekura, ndërsa ato në pjesën e barkut tregojnë mosbalancën e nivelit të sheqerit.

Të paturit puçrra në zonën e kofshëve tregon se mund t’u ketë bërë reaksion një sapun ose shampo që përdorni.

Në çdo rast do ishte diçka e drejtë të shkoni për vizitë tek dermatologu. /pergatit.com