Nëse e shihni këtë në thonj, vizitojeni doktorin

Shumë njerëz kanë pika të bardha ose shenja të bardha në thonjtë e tyre dhe kurrë nuk i marrin ato seriozisht.

Këto pika të bardha janë të njohura si ‘leukonychia’. Ato mund të shkaktohet si pasojë e shumë arsyeve, por shpesh janë edhe shenjë e problemeve shëndetësore.

Nëse i shihni këto pika në thonj që nuk po hiqen dhe që po dalin shpesh, duhet ta vizitoni mjekun.

Këto pika të bardha mund të jenë shkaktuar si pasojë e ndonjë ekzeme, sëmundje të lëkurës ose lythave. Në fakt, shenjat e bardha në thonj mund të tregojnë se ju keni ‘sarkoidosis’.

Sarkoidosis mund të zbulohet nga 7 shenja, dhe pikat e bardha në thonj janë një nga to. Është një sëmundje që prekë mushkëritë, lëkurën dhe organet e ndryshme.

Nëse vëreni se thonjtë tuaj kanë vija të bardha ose pika, duhet të bëni një kontroll tek mjeku, për të parë si është puna pasi që problemi mund të jetë serioz. /pergatit.com