fëmijët rënia

Nëse i vëreni këto shenja tek fëmijët, dërgojeni tek mjeku

Sëmundjet tek fëmijët janë një përvojë e vështirë për çdo prind. Shumë probleme mund të shmangen nëse simptomat njihen me kohë, transmeton pergatit.

Më poshtë gjeni disa simptoma të cilat nuk duhet të injorohen nga Bright Side:

Rritja e nishanit

fëmijët nishan

Nëse në trup shfaqet një pikë që është asimetrike, me ngjyrë të çrregullt, ose e madhe (më shumë se 6 mm), ose një nishan ekzistues fillon të rritet, këto janë shenja që tregojnë se fëmija juaj duhet të vizitojë një mjek.

Rënia e flokëve

fëmijët flokët

Burimi i këtij problemi, ka shumë të ngjarë, i fshehur brenda trupit. Arsyeja është ndoshta mungesa e vitaminave. Për të zbuluar arsyen e vërtetë, është e nevojshme të shihni një pediatër.

Ndryshimet e humorit dhe sjelljes

Një ulje e papritur e oreksit, problemet me gjumin ose ulja e lëvizjes janë arsye të rëndësishme për të parë një mjek.

Rritje në madhësinë e kokës

fëmijët koka

Mund të rritet pak por do të mbyllet me kohë, por nuk duhet të rritet më shumë. Nëse ndodh, mund të jetë një shenjë e disa sëmundjeve.

Ulje e dëgjimit

Nëse fëmijët nuk reagojnë ndaj kërkesave dhe nuk përgjigjet edhe kur e thërrisni atë me emrin, ai ose ajo me siguri ka probleme dëgjimi. Kjo duhet të kontrollohet me një mjek.

Etje e vazhdueshme

Kërkesat e shpeshta dhe në dukje të pafajshme për pirje mund të rezultojnë të jenë një shenjë e disa probleme serioze. Në këtë rast, ju duhet të shihni një mjek. /pergatit/