Pallaqinka të mbushura në furrë

Sot kemi vendosur t’ju tregojmë një mënyrë më ndryshe të përgatitjes së pallaqinkave, të cilat mbushen me mish të bluar, pavllak (shmand) ose ajkë dhe bizele e drithëra. Unë zakonisht i përgatis ndonjëherë kështu, për ta thyer pak atë mënyrën e përgatitjes së pallaqinkave me mjaltë, mermelatë apo Nutella.

Përbërësit: Vezë, qumësht, pak vaj. Kurse për mbushje përdorni: mish të bluar, pavllak, bizele, drithëra.

Përgatitja: Mbasi të kemi përgatitur pallaqinkat i mbushim me masën e përgatitur nga përbërësit e mësipërm dhe i mbështjellim si në foto, pastaj i rendisim në tepsi dhe i fusim në furrë të nxehtë për 10 minuta. Ju bëfshin mirë!