Recetë natyrale për largimin e shenjave pas lindjes

Strijat janë vija të bardha ose të kuqe që shfaqen në lëkurë kur shtoni peshë menjëherë ose dobësoheni, pas shtatzënisë ose kur trupi zgjatet shumë gjatë adoleshencës.

Megjithatë, ekzistojnë disa metoda natyrale për largimin e tyre. Receta më poshtë është natyrale dhe ndihmon në largimin e shenjave në trup që mbesin pas lindjes.

Lëngu i limonit: Për shkak të përmbajtjes së lartë të aciditetit dhe vetive të tij zbardhuese, lëngu i limonit mund të konsiderohet si një nga kurat më efektive më të hequr strijat.

Përgatitja: Lëreni ashtu për 10 minuta dhe shpëlajeni pastaj me pak ujë të vakët.

Vaji i perimeve: Ka një arsye përse gratë indiane bëjnë masazh me vajra të ndryshme (vaji i kastorit, i ullirit ose vaji i zakonshëm për perime), pas lindjes së fëmijëve. Këto vajra mund të hidratojnë lëkurën dhe të heqin rrudhat dhe strijat.

Përgatitja: Lahuni në mëngjes me sapun dhe ujë të ngrohtë.

E bardha e vezës: E bardha e vezës është një tjetër send në kuzhinë që ju ndihmon të hiqni strijat. Veza është e pasur me proteina, të cilat janë shumë të dobishme për eliminimin e sprijave.

Përgatitja: Vendosni në një enë të bardhat e dy vezëve, aplikojini ato tek pjesët e lëkurës ku janë shfaqur strija. Sapo e bardha e vezës të thahet, shpëlajeni atë me ujë dhe më pas zbuteni lëkurën me pak vaj ulliri. /pergatit.com