shenjat

Shenjat e qarta se mund ta keni pasur virusin pa e ditur

A ka mundësi që e keni pasur COVID-19 dhe nuk e keni kuptuar? Ka mundësi, janë shenjat. “Shumica e njerëzve që infektohen me koronavirus përjetojnë simptoma, ku më të zakonshmet janë temperaturë e lartë dhe koll i thatë dhe i vazhdueshëm. Një përqindje e vogël e njerëzve përjetojnë simptoma më të rënda”, shpjegon Dr. Daniel Atkinson, udhëheqës klinik në Treated.com.

Megjithatë, për shkak që koronavirusi ka shumë simptoma – ku disa prej tyre janë të njohura dhe vështirë vërehen ose ngatërrohen me diçka tjetër – mund të mos vërehet fare dhe të mos diagnostikohet.

Më poshtë, Pergatit.com ju tregon shenjat që tregojnë se mund ta keni pasur koronavirusin – shenja këto të përmbledhura nga ekspertët amerikanë të shëndetit.

Këto janë shenjat se mund ta keni pasur koronavirusin:

 • Hundë që rrjedhë, dhimbje fyti dhe bllokim të hundëve
 • Humbje e sensit të shijes dhe nuhatjes
 • Humbje apetiti
 • Shkurtim i frymëmarrjes
 • Lodhje dhe dhimbje trupi
 • Skuqje të syrit
 • Diarre ose të përziera
 • Ethe
 • Dhimbje muskujsh
 • Kruarje
 • Humbje koncentrimi
 • Kollë i thatë
 • Dridhje e trupit dhe të ftohtë
 • Dhimbje e rëndë e kokës
 • Dhimbje në gjoks
 • Harresë
 • Ke pasur grip në fillim të vitit

Ekziston veç një mënyrë e qartë dhe e saktë për të kuptuar nëse keni pasur koronavirus – dhe kjo përmes tetit të antitrupave, një test që konfirmon nëse dikush është infektuar me këtë virus më herët. Nëse mendoni se keni COVID-19, thirrni mjekun familjar.