Si të humbni peshë pas shtatzanisë?

Kilogramët e fituar gjatë shtatzënisë mund të jenë një nga faktorët që sjellin deri te mbipesha e femrave në përgjithësi, shumë femra tentojnë të gjejnë mënyra që të kthehen në peshën të cilën e kanë pasur para se të mbesin shtatzënë.

Femrat natyrshëm shtojnë në peshë gjatë shtatzënisë dhe shumë nga to gradualisht i humbin kilogramët pas lindjes, mirëpo disa femra pas lindjes e kanë të vështirë të humbin në peshë.

Është me rëndësi që të kombinohet në mënyrë barazpeshuese ushqimi dhe ushtrimet. Ushtrimet kanë përparësi shtesë, sepse përmirësojnë sistemin kardiovaskular dhe pengojnë shtimin e yndyrave, ndërsa dieta vetëm se e redukton yndyrën.

Që t’i humbni kilogramët që i keni grumbulluar gjatë shtatzënisë, mos u bazoni te nënat e famshme. Dobësimi i shpejtë mund të jetë i dëmshëm për shëndet.

Ndryshe ka publikuar një video në Facebook, që tregon më shumë rreth asaj se si të humbni peshë pas shtatzënisë. Shikojeni atë më poshtë: