arra

Arsyeja pse gratë duhet të hanë më shumë arra

Pirja e lëngut të portokallit, ngrënia e pjeshkave dhe të hash arra, mund t’i ndihmojë gratë që të reduktojnë rrezikun nga shumë çrregullime në moshë të vjetër.

Hulumtuesit në Boston dhe Masaçusets analizuan dietat e rreth 55,000 grave gjatë një periudhe 30 vjeçare dhe gjetën se ato të cilat kishin përfshirë këto ushqime në dietat e tyre, kishin më pak gjasa që të zhvillonin probleme fizike.

Në veçanti, gratë të cilat kishin marrë sasi të madhe të portokajve, lëngut të portokallit, mollëve dhe pjeshkave, së bashku me arra, kishin një rrezik më të vogël se gratë e tjera.

Arrat përmbajnë një sasi të konsiderueshme të acidit alfa-linolenik, acidi yndyror omega-3 me bazë bimore, i cili përdoret për të trajtuar sëmundje të ndërlidhura me lëvizshmërinë, si artriti reumatik dhe sëmundje të zemrës.

Në ndërkohë, shkencëtarët thonë se ngrënia e brokolit tri herë në javë mund të reduktojë rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës, diabetëve dhe kancerit. /pergatit.com