Çfarë ndodh nëse vendosni akull në qafë? Mijëra njerëz janë shëruar nga kjo metodë

Është normale që njerëzit duan të qëndrojnë të rinj sa më gjatë që të jetë e mundur. Të gjithë kërkojmë vazhdimisht metoda të ndryshme moderne për të qëndruar të rinj, por s’duhet të harrojmë që edhe metodat e vjetra, pra ato popullore, funksionojnë mjaft mirë.

Akupunktura dhe terapia me akull janë përdorur për shekuj të tërë dhe ndihmojnë për probleme të ndryshme shëndetësore. pergatit.com ishte i interesuar të mësonte më shumë rreth alternativave të ndryshme që ndihmojnë të qëndrojmë të rinj më gjatë dhe vendosi t’i shpërndajë këto informacione me lexuesit.

Si ta vendosni një akull në pikën e ashtuquajtur “Feng Fu”

Shtrijuni në stomak dhe rehatohuni. Vendosni një kub akulli në pikë dhe lëreni për 15 deri 20 minuta, por jo më shumë. Relaksohuni gjatë procedurës. Akupunktantët profesionistë rekomandojnë ta bëni këtë dy herë në ditë. Gjithashtu, mund ta vendosni akullin në një facoletë ose material tjetër.

Mos u brengosni nëse ndjeni shumë të ftohtë në qafë për disa sekonda. Vetëm qetësohuni dhe do të filloni të ndjeni nxehtësinë. Mos harroni të konsultoheni me mjekun para se ta provoni terapinë me akull ose akupunkturën.

Çfarë ndodh kur e vendosni akullin në qafë?

Mjekësia tradicionale kineze thotë se një kombinim i pikës Feng Fu dhe terapisë me akull mund të përtërijë tërë trupin. Stimulimi i kësaj pike me një kub akulli mund t’ju ndihmojë të merrni më shumë energji dhe ngadalë të bëheni më të shëndetshëm. Tingëllon bukur, apo jo? Thjeshtë vendoseni një akull në pikën Feng Fu çdo ditë. Më poshtë janë disa prej përfitimeve nga kjo procedurë:

  • Mund të ndalojë dhimbjet dhe kokëdhimbjet
  • Mund të përmirësojë kualitetin e gjumit
  • Mund të reduktojë stresin
  • Mund t’ju ndihmojë me tretjen

Kinezët janë të parët kur është fjala për të jetuar gjatë. Mund ta provoni akupunkturën kineze ose ta përzieni atë me terapinë e akullit. A besoni në efektivitetin e akupunkturës kineze? Shkruani një koment nëse e keni provuar më parë këtë metodë ose jeni të interesuar ta provoni.