Kujdes, këto pije shkaktojnë kancerin e gjirit

Çdo ditë e më shumë të gjithë ne shqetësohemi se a jemi duke u ushqyer në mënyrë të shëndetshme, por duhet ta dini se jo të gjitha ushqimet që na shijojnë na bëjnë mirë për shëndetin tonë.

A e keni ditur se nivele të larta të sheqerit të gjetura në pijet e gazuara dhe në ushqime siç është ketchup (keçapi që ne e përdorim pothuajse shumë shpeshë) mund të shkaktojnë kancerin në gji, thonë shkencëtarët.

Gjithashtu shkencëtarët amerikanë bënë një testë dhe ata ushqyen disa minj me dietë perëndimore dhe pretendojnë se gjetën nivele të rritura të shansit për zhvillimin e tumorit në gji dhe një mundësi më të madhe që kanceri të shpërndahet edhe në mushkëri.

Pra ata për ta bërë studiumin e tyre, morrën disa minj të cilët i ushqyen me sukrozë, pra është një përbërës që shtohet në pijet e gazuara dhe në lëngje, gjithashtu edhe në mishin e përpunuar dhe keçapin. Por minjtë të cilëve iu dha dieta pa sheqer, treguan se kishin më pak gjasa për të zhvilluar kancer tek ta, përfunduan shkencëtarët.

Kanceri e do më së shumti sheqerin, pra sipas një studimi të ri njerëzit të cilët konsumojnë sasi të lartë të sheqerit janë më të rrezikuar nga sëmundjet e kancerit.

Studimi më i ri tregon se fruktoza, sheqeri I frutave mund të stimulojë dukshëm rritjen e karcionomit, gjithashtu hulumtuesit kanë zbukurar se sheqeri në pijet energjike siç janë coca-cola, fanta, pepsi etj. Si dhe ushqimet pa vlerë siç është kechupi, paketimet me drithëra dhe në biskota mund të shkaktojnë kancerin e gjirit.

Pra shmangni sa më shumë pijet që përmbajnë sheqerit dhe ushqimet pa vlerë, kosumoni sa më shumë ujë dhe ushqime bio të shëndetshme fruta perime me vitamin me vlerë ushqyese që të keni një jetë më të gjatë. /pergatit.com