Mënyra më e mirë për t’u çliruar nga dhimbjet e shpinës në sekonda

Rreth 80% e të rriturve përjetojnë dhimbje shpine në një moment në jetën e tyre të përditshme. Statistikat janë alarmante! Është shkaku më i zakonshëm i humbjes së punës. Ilaçet mund të jenë të dobishme, por gjithmonë është mirë të dini disa mënyra që të mos kenë efekte anësore.

Ne përpiqemi gjithmonë të gjejmë më shumë mënyra për të parandaluar dhimbjen e shpinës dhe dëshirojmë t’i ndajmë ato me ju!

Pozicioni i trupit të maces me ndihmën e një karrige

Shtrirja në pozicionin e maces mund të ndihmojë në zgjatjen e shpinës dhe të lehtësojë tensionin në muskujt. Por ju mund ta përmirësoni këtë teknikë duke përdorur një karrige. Është veçanërisht e këndshme pas një dite të vështirë pune kur nuk keni energji të mjaftueshme për të bërë yoga ose shtrirje.

Ju duhet vetëm një jastëk i butë dhe një karrige apo stol. Uluni në gjunjë dhe vendosni trupin tuaj mbi mbështetësen e karriges. Relaksoni gjithë trupin tuaj dhe kurrizi të marrë një formë të rrumbullakët. Koka juaj duhet të jetë poshtë. Qëndroni kështu deri sa të ndjeni lehtësim në muskujt tuaj.

Përdorni shirit special për të lehtësuar dhimbjen

Është i thjeshtë dhe prodhuesit thonë se është shumë efektiv. Ky shirit i posaçëm lehtëson presionin dhe dhimbjen, siguron mbështetje dhe rrit qarkullimin që ju ndihmon të shëroheni.

Kur shiriti vendoset në trupin tuaj, ai me butësi ngjitet në lëkurën tuaj. Besohet se kjo ndihmon për të krijuar një hapësirë të vogël midis lëkurës suaj dhe indeve nën të. Shumë shpesh lehtësimi ndihet menjëherë.

Si ta aplikoni atë:

Pastroni dhe thani së pari zonën problematike.

Shtrini letër mbështetëse drejt qendrës.

Pasi ta keni aplikuar fashën, fërkoni sipërfaqen e shiritit fuqishëm për disa sekonda. Nxehtësia aktivizon ngjitësin. Aderimi i plotë zakonisht zgjat rreth 20 minuta.

Ju lutemi të konsultoheni me terapistin tuaj se si duhet të aplikoni këtë fashë!

Gurë të nxehtë për shërim dhe relaksim

Ju mund t’i gjeni gurë tuaj dhe të relaksoheni në shtëpi. Për shembull, mund t’i gjeni pranë bregdetit ose t’i blini në një dyqan. Kërkesa e vetme është që ato të jenë të rrumbullakët.

Duke vendosur gurët e ngrohur mbi pikat e akupresionit ju mund të largoni tensionin në trupin tuaj dhe të promovoni procesin e shërimit të trupit. Është gjithmonë më mirë të konsultoheni me mjekun tuaj, i cili gjithashtu mund t’ju këshillojë se ku t’i zbatoni ato.

Si të përgatitni dhe përdorni gurët:

Ngrohuni gurët. Përgatitni gurët tuaj 30-60 minuta para se të filloni masazhin tuaj. Uji duhet të jetë jo më shumë se 54 ° C.

Aplikoni disa vajra masazhi në gurë.

Mos e vendosni gurin e nxehtë direkt në lëkurën tuaj pa lëvizur ngadalë përgjatë shpinës para se ta vendosni në një pikë.

Vendos gurët përgjatë shpinë dhe relaksohuni. Duhen 3-4 minuta që gurët e ngrohur të depërtojnë në lëkurë.

Suva Capsicum: një metodë që ka përballuar testin e kohës

Ajo që ishte e vjetër është e re përsëri. Me të gjitha këto teknologji të reja, ne pothuajse kemi harruar për ilaçin e vjetër që gjithmonë ka ndihmuar. Suva Capsicum përdoret për të prodhuar nxehtësi, por ju duhet të siguroheni që ta aplikoni atë në lëkurë të padëmtuar.

Përdoret për dhimbje shpine, ënjtje të nervave dhe ngurtësi muskulore.

Hulumtimet e reja thonë se për një grup që përdorte suva capsicum, pas 3 javëve të trajtimit zvogëloi dhimbjen me 25% më shumë

Si ta përdorim atë:

Kur e merrni Suva Capsicum, përdoreni atë pikërisht siç është e treguar në etiketë.

Aplikojeni në lëkurën tuaj mbi zonën e dhimbjes. Shtypeni fort.

Lëreni derisa të bëhet e thatë.

Hiqni fashën dhe aplikoni një fashë të re 1 ose 2 herë në ditë nëse është e nevojshme.

Lani duart me sapun dhe ujë menjëherë pas aplikimit.

Përdorni pikat e akupresionit

Pikat e akupresionit janë shumë të dobishme për dhimbjen e shpinës dhe përdorimi i kësaj teknike nuk shkakton efekte anësore si ilaçet. Ju mund ta përdorni këtë metodë në rutinën tuaj të përditshme.

Akupunktura është një terapi fizike e lashtë kineze. Është duke u bërë gjithnjë e më popullore çdo ditë dhe kjo është një metodë e hulumtuar mirë për menaxhimin e dhimbjes së shpinës. Ajo vepron duke stimuluar sistemin nervor dhe duke çliruar kimikatet lehtësuese të dhimbjes.

Disa pika akupunkture për dhimbjen e shpinës janë në kupën e gjunjëve, në pjesën e poshtme të shpinës, këmbë, bel dhe në stomak.

Si t’i shtypni pikat:

Shtypni pikat me gishtin tuaj dhe mbajeni për disa minuta.

Lëshojeni ngadalë.

Teknika Kiropraktikës për dhimbje të pjesës së poshtme të shpinës

Kjo gjithashtu mund të jetë një alternativë e mirë. Manipulimi i kiropraktikës kurrizore është efektive për dhimbjen e shpinës. Në thelb trajton problemin duke përdorur kontaktin dhe pastaj duke e ndrequr atë me dorë.

Por, para se të bëni ndonjë procedurë, konsultohuni me mjekun tuaj, në mënyrë që të mos dëmtoni shpinën!

Është më mirë të gjeni një profesionist që mund të këshillojë se çfarë është më e mira për ju. Nëse keni nevojë për një kujdes urgjent dhe të shpejtë për shpinën tuaj, është gjithmonë mirë të konsultoheni me një specialist i chiropraktikës.

Bonus: Terapia e lundrimit mund të përtërijë shpinën dhe tërë trupin

Kjo procedurë mund të jetë shumë e fuqishme dhe shpejt do të sigurojë lehtësim nga dhimbjet e shpinës. Përdorni një kombinim të veçantë të magnezit, ujit dhe temperaturës së ajrit brenda rezervuarit në mënyrë që të shëroheni. Terapia e flotacionit mund të përfshijë gjithashtu disa elementë të veçantë relaksues vizual dhe audio.

Është shumë efektive për dhimbjen e lidhur me stresin dhe atë kronike dhe është provuar me disa studime.

Si veprohet:

Hyni në rezervuar pa rroba dhe do jeni të larg nga të gjitha stimulimet e jashtme, duke përfshirë zërin, pamjet dhe gravitetin kur kapaku i rezervuarit ose dera është mbyllur.

Ju filloni duke lundruar pa peshë në heshtje dhe në errësirë, truri duhet të hyjë në një gjendje të thellë relaksuese.