Nëse gjuha juaj ka këtë ngjyrë, keni këtë problem shëndetësor

Gjuha juaj mund të tregojë shumë rreth shëndetit tuaj. Ka shumë metoda të diagnostikimit të shëndetit bazuar në atë se si duket gjuha, forma e saj, madhësia dhe ngjyra.

Një grafikë të thjeshtë që ne ju prezantojmë më poshtë për ju, do t’ju ndihmojë që t’i identifikoni problemet shëndetësore sipas ngjyrës së gjuhës.

Është mirë që ta ekzaminoni gjuhën në mëngjes në dritë natyrale, para se t’i lani dhëmbët.

Ngjyra e gjuhës

Gjuha juaj mund të tregojë shumë rreth shëndetit tuaj. Ka shumë metoda të diagnostikimit të shëndetit bazuar në atë se si duket gjuha, forma e saj, madhësia dhe ngjyra.

Një grafikë të thjeshtë që ne ju prezantojmë më poshtë për ju, do t’ju ndihmojë që t’i identifikoni problemet shëndetësore sipas ngjyrës së gjuhës.

Është mirë që ta ekzaminoni gjuhën në mëngjes në dritë natyrale, para se t’i lani dhëmbët.

Ngjyra e gjuhës

E verdhë: Problem në stomak ose mëlçi.

Shumë e kuqe: Çrregullim i zemërs, sëmundje të gjakut.

E bardhë: Dehidratim, infeksion fungal, gripë.

Shtresë e trashë e bardhë: Dehje, sëmundje infektive.

E zbehtë: Mungesë vitaminash dhe ushqyesish.

Shtresë ngjyrë kafe: Problem me mushkëri.

E hirët: Sëmundje të traktit të tretjes.

Shtresë e hirët: Gastrit, ulçerë peptike.

Shtresë e verdhë: Problem me sistemin e tretjes.

Vjollcë: Sëmundje të mushkërive dhe zemrës.

E kuqe: Sëmundje infektive, procese inflamatore.

Rozë e dobët: Ngjyra e një gjuhe të shëndetshme.

E kaltër: Sëmundje të veshkave. /pergatit.com