Të mirat që i ndodhin trupit kur pini ”çaj rusi” çdo ditë

Çaji më i shëndetshëm për ju është ai që dëshironi ta pini çdo ditë.

Ky përkufizim është më së shumti i shprehur në Perëndim për ata çaji më i shëndetshëm është çaji i zi.

Mbi 90 përqind e çajit të shitur në Perëndim është çaji i zi (ose çaji i kuq siç njihet në Lindje). Megjithatë çaji i zi është unik dhe dihet se është veçanërisht i dobishëm për qëllime të caktuara shëndetësore.

Kështu nëse ju përdorni këtë çaj do të keni të lartë nivelin e energjisë në trupin tuaj kjo përshkak se ky çaj përmban kafeinë më shumë dhe kjo stimulon metabolizmin por gjithashtu rrit vigjilencën dhe funksionimin e përgjithshëm të trurit.

Pos kësaj kafeina ulet nga L-teofilina kjo bënë që niveli i energjisë të jetë i balancuar në tërë trupin.