Trileçe

Trileçe me Nutella

Nuk besojmë se deri më sot keni dëgjuar për Trileçe me Nutella. Është një mënyrë ndryshe e përgatitjes së Trileçes dhe jemi të bindur se të gjithë do ta duan fort.

Përbërësit:

 • 4 vezë
 • 12 lugë sheqer
 • 12 lugë vaj
 • 12 lugë qumësht
 • 12 lugë miell
 • 4 lugë kakao
 • një pluhur për pjekje (bakin)

Për sherbetin:

 • ½ qumësht
 • 5 lugë sheqer

Për lyerje:

 • Një lugë shmand (ajkë)
 • 2 lugë Nutella

Udhëzimet:

Përzihen të gjithë përbërësit dhe piqet në temperaturë 200 gradë për 15 minuta. Pastaj i vendoset sherbeti i ftohtë ngadalë derisa ta pijë gjithë qumështin. Më lihet të ftohet pak dhe lyhet me masën me ajkë dhe Nutella.

Përkujtim: Nutellën dhe shmandin e përzieni së bashku, kurse sheqerin me qumësht. Qumështi është sherbeti, kurse shmandi me Nutellën është për lyerje. /Pergatit

Videoja e recetës: