lulet

Ujitni lulet me ujin e vezëve të ziera, rezultati mahnitës

Kur i zieni vezët në të ardhmen, mos e derdhni ujin në të cilin i keni zier. Arsyeja pse po ju themi mos ta bëni këtë është sepse ju mund ta përdorni atë ujë për lulet.

Ky ujë mund të përdoret as më pak dhe as më shumë sesa për bimët tuaja. Gjegjësisht, bimët e duan kalciumin! Dhe në ujin ku keni zier vezët ka shumë kalcium. Por pse është i rëndësishëm kalciumi tek bimët.

E dimë që uji në të cilin është zier pasta mund ta përdorin për përgatitje të gjellëve, mirëpo çfarë të bëjmë kur ziejmë vezët?

Jemi të sigurt që keni dëgjuar që ujin në të cilin janë zier makaronat mund ta përdorni për përgatitjen e salcave, mirëpo gjithashtu mund ta përdorni edhe ujin në të cilin janë zier vezët i cili është shumëfish i dobishëm, transmeton pergatit.com.

Kur herën tjetër të zieni vezë, mos e hidhni ujin në të cilin janë zier vezët. Përdoreni ujin për t’i ndihmuar lulet tuaja. Uji në të cilin janë zier vezët është i shkëlqyeshëm për lulet tuaja. Lulet duan kalcium, ndërkaq uji në të cilin janë zier vezët përmban mjaft kalcium.

lulet

Kalciumi ndihmon që të ruhet vlera e mirë pH e dheut. Dheu neutral, i cili ka vlerë pH midis 6,0 dhe 6,5 u ofron luleve ambient ideal për marrje të materieve ushqyese të cilat u janë të nevojshme për rritje dhe zhvillim. Veç kësaj, kalciumi i kontribuon fortësisë së bimës.

Është me rëndësi që ujin në të cilin janë zier vezët ta ftohni derisa të marrë temperaturën e dhomës para se me të t’i ujisni lulet. Nuk është e vështirë të identifikoni mungesën e kalciumit te bimët. Shpesh shfaqen njolla të verdha-të gështenjta në fletët të cilat janë të rrethuara me skaje të gështenjta.

Veç kësaj, lulja dhe fletët mbeten të vogla, ndërsa kalciumi i mjaftueshëm në dhe i bën bimët më pak të ndjeshme ndaj sëmundjeve dhe dëmtimeve.