Zhdukni cistat duke i ngrënë këto ushqime

Cistat kryesisht krijohen në vezore dhe më rrallë në pjesë tjera të organizmit. Cistat në mitër ose para-ovariane janë kryesisht cista të zhvillimit, ato krijohen gjatë zhvillimit të organeve seksuale dhe nuk kanë nevojë të hiqen, nëse nuk janë të mëdha dhe nëse nuk shkaktojnë probleme.

Shumica e cisteve nuk prodhojnë asnjë simptomë derisa madhësia e tyre të fillojë të shtypë organet përreth (fshikëza urinare, zorra e trashë, enët e mëdha të gjakut në zorrë të vogël) dhe nëse nuk rrotullohet rreth bazës së saj duke shkaktuar çrregullim të qarkullimit ose nëse acarimi është shkaktuar nga plasaritja e cistës peritoneum.

Disa nga simptomat tjera për praninë e cistave janë edhe gjakderdhje mes periudhave menstruale, dhimbje në pjesën e poshtme të barkut në fazën e dytë të ciklit dhe të ngjashme.

Për shkak të presionit të cistës në fshikëz, mund të ndodhë urinimi i shpeshtë ose i vështirë. Dhimbja ciklike, menstruacioni i dhimbshëm, dhimbja në marrëdhënie seksuale ose shkarkimi i stolit mund të tregojë për praninë e cistave endometriotike.

Çdo femër e moshës 20-40 vjeç është përballur me dhimbjet e forta të fundit të barkut, të cilat të alarmojnë për përballjen e nje cisti. Sigurisht ekzistojnë mjekime të ndryshme mjekësore për ti ekzaminuar ato, por do të çuditeni nga zbulimi i fundit që gjinekologët kanë zbuluar.

Mjekët kanë deklaruar se konsumimi i kivit me gjithë lëkurë ju ndihmon në parandalimin e cisteve. Është mirë që të konsumoni një kokërr esëll në mëngjes dhe një kokërr në darkë.

Krahas kësaj, konsumimi i kivit ju bën mirë edhe për kolitin.