Tag: zemra

zemra
Këshilla

Shenjat se zemra nuk po punon mirë

Sipas Qendrës për Kontroll dhe Parandalim të Sëmundjeve, rreth 610,000 njerëz vdesin për shkak të problemeve me zemër çdo vit vetëm në SHBA. Si burrat ashtu edhe gratë preken nga sëmundjet e zemrës, për shkak të disa arsyeve të ndryshme që kanë lidhje me mënyrën […]

Drekë

Spinaq me qumësht dhe hudhër

Spinaqi është një nga barishtet më të shëndetshme për njeriun. Ai njihet për vlerat e tij ushqyese dhe ka aftësi të jashtëzakonshme për të  kthyer energjinë dhe përmirësuar cilësinë e gjakut. Spinaqi është  i pasur me hekur: Ky mineral luan një rol kryesor në funksionimin e […]

Këshilla

Si ta ulni tensionin e lartë me fiq

Fiqtë luajnë një rol shumë jetësor në organizëm sidomos për të kundërshtuar efektet e kripës, e cila zvogëlon përthithjen e kaliumit dhe rrit tensioni e gjakut. Shqiptarët vuajnë më së shumti nga hipertensioni, i njohur ndryshe si tensioni i lartë i gjakut. Tensioni i lartë […]