Blog

Brumë pice
Drekë

Brumë pice për 2 minuta, i butë pambuk

Të gjithë duam brumë pice të butë, të shijshëm dhe që përgatitet shpejtë – ngjashëm si e bëjnë shefat më të mirë të kuzhinës italiane, aty ku pica ka origjinën. Por, mos u brengosni. Ne në pergatit kemi vendosur që sot t’ju tregojmë recetën më […]

agjërimi
Këshilla

Çfarë i ndodh trupit tuaj gjatë agjërimit

Në Ramazan, myslimanët agjërojnë çdo ditë nga mëngjesi deri në mbrëmje një muaj të tërë, më poshtë do të paraqesim disa informacione interesante në lidhje me atë që çfarë i bën agjërimi trupit tuaj gjatë këtyre 30 ditëve të Ramazanit. Agjërimi: Ndryshimi në Fazën 1 (Dita […]

sallata
Drekë

Kjo është sallata perfekte e dimrit

Sallata është ndër pjatat me shumë vlera ushqyese, ndaj mos e mendoni vetëm si një grumbull marulesh dhe disa domate, por bëjeni atë sa më të plotë si në vlera ashtu edhe në shije. Një sallatë e mbushur me vlera ushqyese, është një mënyrë e […]

Oshmari
Mëngjes

Mëngjesi më i mirë për ditët e ftohta

Oshmari është traditë e vjetër e gjithë rajonit të Korçës, përbërësi kryesor i të cilit është mielli i misrit. Megjithatë ky gatim, ndonëse mund të ndryshojë pakëz në përbërësit e tjerë gatuhet në të gjitha trevat shqiptare. Diku njihet me emrin Harapash, diku tjetër me […]